Home Ukraine Україна — українською У екс-нардепа Горбатова знайшли унікальні стародавні артефакти: коштують мільйони доларів

У екс-нардепа Горбатова знайшли унікальні стародавні артефакти: коштують мільйони доларів

116
0
SHARE

ДБР знайшло у колишнього нардепа Горбатова ще одну колекцію стародавніх українських артефактів на мільйони доларів
Працівники ДБР знайшли у колишнього народного депутата України Валерія Горбатова вже дві колекції стародавніх українських артефактів. Обидві вони коштують мільйони доларів.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ДБР.
За даними правоохоронців, серед знайденого: унікальний гунський меч із золотим оздобленням, золоту візантійську ікону XI – XII ст., прикраси, шоломи, ікони, інші предмети, які мають історичну та культурну цінність.
В ДБР нагадують, що ще в квітні 2022 року Горбатова викрили на фінансуванні терористичної організації “ДНР”, який на початку двохтисячних років очолював Раду міністрів АР Крим. Він продовжував вести бізнес на окупованих територіях України та сплачував податки окупантам.
Так, колишній посадовець також привласнив культурну спадщину України, за попередньою інформацією, викрадену з музеїв АР Крим та куплену у “чорних археологів”.
Після проведення шести обшуків працівники ДБР в одному з офісних приміщень Києва, що належать екс-депутату, знайшли понад 6 тисяч одиниць історичних та культурних цінностей.

Continue reading...