Home Ukraine Україна — українською У НАТО створили центр захисту підводних трубопроводів на тлі загрози російських диверсій

У НАТО створили центр захисту підводних трубопроводів на тлі загрози російських диверсій

134
0
SHARE

Альянс активізувався після диверсії на “Північних потоках”.
Альянс НАТО відкрив новий центр із захисту підводних трубопроводів і кабелів на тлі загрози російських диверсій. Про це повідомляє AP.
“Загроза зростає”, – сказав генерал-лейтенант Ганс-Вернер Вірманн, який очолює спеціальну групу, що займається цією проблемою, після того, як міністри оборони країн НАТО дали зелене світло створенню нового центру, розташованому в Нортвуді, на північному заході Лондона.
“Російські кораблі активно картографують нашу критично важливу підводну інфраструктуру. Існує підвищене занепокоєння, що Росія може націлитись на підводні кабелі та іншу критично важливу інфраструктуру, намагаючись дестабілізувати життя Заходу”, – сказав він журналістам у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.
Альянс був змушений діяти після диверсії на “Північних потоках” у вересні.
Підозри щодо атак на газопроводи “Північний потік 1” і “Північний потік 2”, які були побудовані для транспортування російського газу до Німеччини, все ще розслідуються. Офіційно нікого не звинувачували, але з того часу НАТО посилює свою присутність в Балтійському і Північному морях за допомогою десятків кораблів, підтриманих морськими патрульними літаками і підводним обладнанням.

Continue reading...