Home Ukraine Україна — українською "Це гарантована перемога": коли та як Україна може вплинути на конфлікт в...

"Це гарантована перемога": коли та як Україна може вплинути на конфлікт в Придністров'ї

102
0
SHARE

Array
Президент України Володимир Зеленський під час саміту Європейської політичної спільноти заявив, що Україна готова допомагати Молдові розв’язати питання з деокупацією Придністров’я. Однак, дії ЗСУ там можливі лише за згоди Кишинева.
Та Україна ніяк не могла допомогти розв’язати це питання, оскільки сама Молдова не вважала це окупованою територією. Про це 24 Каналу заявив політтехнолог Михайло Шейтельман.
“Мая Санду – перша президентка Молдови, яка назвала це місце окупованими територіями. Тому мені здається, що це все стає реальністю. Коли – зараз чи потім – якщо в цьому є для нас військовий сенс, що я цілком допускаю, то ми будемо готові це зробити зараз”, – сказав політтехнолог.
Однак, щоби українська армія “відволіклася” на 450 російських військових, які нині перебувають на території невизнаного Придністров’я, треба, аби в цьому був не лише політичний та дипломатичний сенс.Чи можуть ЗСУ розв’язати питання Придністров’я
З військового боку, воно є взагалі безумовно тим, що можна вирішити. Такою гарантованою перемогою нам. 450 військових російських ми лише за день знищуємо, без поранених,
– наголосив Шейтельман.
Однак, політично не підходить, коли українська армія з фронту буде йти воювати за свободу Молдови.
“Якщо після війни вирішили допомогти братам – підходить. Але якщо ми йдемо розв’язувати логістичні завдання зараз – то так, будемо цим займатися”, – припустив політтехнолог.
Утім, на це ще треба наважитися, адже це – великий політичний крок.

Continue reading...