Home Ukraine Україна — українською СБУ повідомила про підозру генералу РФ, який командував бомбардуванням Маріуполя

СБУ повідомила про підозру генералу РФ, який командував бомбардуванням Маріуполя

109
0
SHARE

«Йдеться про генерал-лейтенанта Миколу Гостєва – командувача 4-ої армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони Південного військового округу Повітряно-космічних сил Росії»
Служба безпеки України заявляє, що зібрала доказову базу на ще одного високопосадовця російських військ, причетного до підготовки і здійснення повномасштабного вторгнення в Україну, зокрема до масованих ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі Маріуполя.
«Йдеться про генерал-лейтенанта Миколу Гостєва – командувача 4-ої армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони Південного військового округу Повітряно-космічних сил Росії (м. Ростов-на-Дону). На період з 24 лютого до кінця травня 2022 року він командував підпорядкованими йому підрозділами російської авіації, які брали участь у захопленні частини території Донецької області. Саме за наказом Гостєва рашисти здійснювали масовані ракетно-бомбові удари по цивільній інфраструктурі Маріуполя», – йдеться в повідомленні.
Як наголошують в СБУ, ці удари призводили до загибелі цивільних жителів міста, зокрема дітей, а також до руйнування житлових будинків, лікарень.

Continue reading...