Home Ukraine Україна — українською Росіяни могли тимчасово залишити Роботине: карти боїв ISW

Росіяни могли тимчасово залишити Роботине: карти боїв ISW

167
0
SHARE

Карти боїв ISW від 19 серпня – РФ могла тимчасово залишити Роботине
Російські війська могли тимчасово залишити Роботине Запорізької області, північну ж частину населеного пункта контролюють ЗСУ.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни.Ситуація в Луганській та Харківській областях
Російські війська продовжували наступальні дії вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна і, як повідомляється, просунулися 18 серпня. Український Генштаб повідомив, що російські війська провели невдалі наступальні операції поблизу Синьківки (8 км на північний схід від Куп’янська), Кислівки (20 км на південний схід від Куп’янська) та Білогорівки (12 км на південь від Кремінної).
Голова Луганської області Артем Лисогор повідомив, що 17 серпня російські війська безуспішно намагалися просунутися в бік Білогорівки, а для зондування української оборони на цій ділянці фронту російські війська використовують нашвидкуруч підготовлені підрозділи “Шторм З”, укомплектовані засудженими.
Колишній речник так званої “ДНР” Едуард Басурін стверджував, що російські війська 18 серпня просунулися вздовж лінії Синьківка-Іванівка (до 20 км на південний схід від Куп’янська) і в напрямку Петропавлівки (7 км на схід від Куп’янська). Російський військовий блогер стверджував, що російські війська контролюють Першотравневе (21 км на схід від Куп’янська) і продовжують наступ у цьому районі. Інший російський “воєнкор” заявив, що російські війська продовжували наступальні дії під Синьківкою.
Українські війська вели наступальні дії на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але не просунулися 18 серпня. Представник МО РФ і Західного угруповання військ РФ Ярослав Якимкін заявив, що українські війська безуспішно атакували поблизу Синьківки, Вільшани (15 км на північний схід від Куп’янська), урочища Маньківка (приблизно 15 км на схід від Куп’янська), Новоселівського (14 км на північний захід від Сватового), Берестового Харківської області (20 км на північний захід від Сватового), Григорівки (11 км на південь від Кремінної), Діброви (7 км на південний захід від Кремінної), Берестового (30 км на південь від Кремінної).
Російські військові блогери стверджували 17 і 18 серпня, що українські сили безуспішно атакували район Серебрянського лісу (10 км на південний захід від Кремінної), а українська піхота здійснила невдалі атаки поблизу Торського (15 км на захід від Кремінної).Бої на Донбасі
18 серпня українські війська продовжували наступ у районі Бахмута, але не просувалися.

Continue reading...