Home Ukraine Україна — українською Ситуація на фронті: у Генштабі повідомили про безуспішні наступи військ РФ на...

Ситуація на фронті: у Генштабі повідомили про безуспішні наступи військ РФ на двох напрямках

133
0
SHARE

Українські захисники продовжують стримувати російський наступ біля Авдіївки та Мар’їнки
Російські війська вели безуспішні наступальні дії південніше Новоселівського, в районі Надії та Богданівки на Куп’янському та Бахмутському напрямках, повідомляє у ранковому зведенні Генеральний штаб ЗСУ.
За даними штабу, противник здійснив спроби відновити втрачене положення біля Старомайорського Донецької області – без успіху, українські захисники продовжують стримувати російський наступ біля Авдіївки та Мар’їнки.
Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.Масштабна війна Росії проти України
24 лютого 2022 року Росія атакувала Україну на землі і в повітрі по всій довжині спільного кордону. Для вторгнення на Київщину із наміром захопити столицю була використана територія Білорусі. На півдні російська армія, зокрема, окупувала частину Запорізької та Херсонської областей, а на півночі – райони Сумщини та Чернігівщини.
Повномасштабне вторгнення президент РФ Володимир Путін називає «спеціальною операцією». Спочатку її метою визначали «демілітаризацію і денацифікацію», згодом – «захист Донбасу». А у вересні та на початку жовтня Росія здійснила спробу анексувати частково окуповані Запорізьку, Херсонську, Донецьку та Луганську області.

Continue reading...