Home Ukraine Україна — українською ЗСУ продовжують бити ворога на півдні і сході: зведення Генштабу

ЗСУ продовжують бити ворога на півдні і сході: зведення Генштабу

146
0
SHARE

За даними Генштабу ЗСУ, українські воїни успішно відбили атаки окупантів на Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках, а також продовжують знищувати їх і виснажувати вздовж лінії фронту
Станом на 30 вересня, 584-й день повномасштабного російського вторгнення, Сили оборони успішно відбили атаки російських окупантів на трьох напрямках: Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому.
Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.
Протягом 30 вересня відбулось 24 бойових зіткнень. Ситуація на сході та півдні України залишається складною.
“Загалом ворог завдав 8 ракетних та 71 авіаційний ударів, здійснив 17 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах”, – зазначається у повідомленні.
Крім того, Росія атакувала Україну 40 іранськими ударними дронами типу “Shahed-136/131” з півдня. ППО знищили 30 “шахедів” в районі Одеської, Миколаївської та Вінницької областей. У результаті ударів по Україні є загиблі та поранені цивільні громадяни, а також пошкоджено інфраструктуру. Обстріли зі сторони ЗС РФ
На Волинському та Поліському напрямках – без змін.
На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах, обстрілюють населені пункти з Росії та нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону, а також завдали авіаційного удару поблизу Галаганівки Чернігівщини. Артилерійських та мінометних обстрілів загарбників зазнали понад 25 населених пунктів, зокрема:
Вильчики Чернігівщини;
Прогрес, Микитівка, Яструбщина, Кіндратівка, Миропілля, Попівка, Олександрівка Сумщини;
Леміщине Харківщини.

Continue reading...