Home Ukraine Україна — українською "Секретний лист" ООН та заклики Ердогана виконати вимоги Кремля: хто і як...

"Секретний лист" ООН та заклики Ердогана виконати вимоги Кремля: хто і як починає грати на руку РФ

141
0
SHARE

Заклики до переговорів з Росією, хто починає грати на руку Кремля: лист Гутерреша, заклики Ердогана та зброя від Північної Кореї – читайте у матеріалі ТСН.ua, новини 1+1.
Останніми днями у інфопросторі знову з’явилися заклики щодо “необхідності виконання вимог Росії”.
Днями президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав кількох лідерів G20 виконати деякі вимоги Росії щодо відновлення “зернової угоди”, а генсек ООН Антоніу Гутерреш міг вести переговори з МЗС РФ про можливе послаблення санкцій проти країни-агресорки.  
ТСН.ua зібрав все про тих, хто знову закликає до переговорів з РФ і починає грати на руку Кремля.
Німецьке видання BILD опублікувало матеріал, у якому йдеться про те, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш веде переговори з МЗС РФ про можливе послаблення санкцій проти Росії. Як розповіли журналісти, посилаючись на секретний лист Гутерреша, який він надіслав ще 28 серпня голові російського МЗС Сергію Лаврову, з Росії може бути знята частина обмежень в обмін на відновлення зернової угоди. Чого і вимагав Кремль, влаштовуючи шантаж з експортом українського зерна.
У міністерстві закордонних справ наголосили, що позиція України залишається незмінною – послаблення частини санкційного режиму проти РФ в обмін на відновлення зернової угоди стане перемогою російського продовольчого шантажу.
Там також підкреслили, що міжнародна спільнота має працювати над поверненням Росії до виконання своїх зобов’язань, а не “посилювати її відчуття безкарності та заохочувати до нової агресії, пропонуючи поступки”.
В Організації Об’єднаних Націй відреагували на матеріал журналістів BILD і заявили, що публікації про “секретний лист” Гутерріша Лаврову не відповідають дійсності.
Так, заступник представника генерального секретаря ООН Фархан Хак під час брифінгу сказав, що слова генсека Антоніу Гутерріша передали некоректно – і нібито “йдеться не про скасування санкцій”.

Continue reading...