Home Ukraine Україна — українською У мережі пишуть: "Польща почала видворяти українців, які незаконно в'їхали". А що...

У мережі пишуть: "Польща почала видворяти українців, які незаконно в'їхали". А що насправді

106
0
SHARE

У мережі шириться фейкова новина, нібито Польща почала екстрадувати в Україну чоловіків, які незаконно виїхали з країни. Місцеве ЗМІ цього не писало. війна, Польща, фейк, екстрадиція, ухилянти
У мережі шириться фейкова новина, нібито Польща почала екстрадувати в Україну чоловіків, які незаконно виїхали з країни. Польське видання Rzeczpospolita, на яке йде посилання, не писала цього. У своїй статті ЗМІ розповідає про те, як у майбутньому Україні можуть повертати ухилянтів, що незаконно виїхали за кордон, та про те, кого вже повернули в Україну з Польщі не через цей привід.
Фраза зі статті, яка завірусилась у мережі, звучить так: “Частину українців Польща вже передає службам над Дніпром [в Україну – Ред.]”.
Місцеве видання звернулась до Прикордонної служби Польщі, яка повідомила, що вже видворила громадян України, які переправляють нелегальних мігрантів до Європи.
Про інших вже депортованих з Польщі українців у статті не йдеться.
А так матеріал подають в мережі:
Далі у матеріалі розбирають нещодавні ініціативи української влади щодо екстрадиції ухилянтів, які незаконно виїхали за кордон завдяки корупції.

Continue reading...