Home Ukraine Україна — українською Бельгія віддає Україні 1,7 млрд євро податків з активів РФ

Бельгія віддає Україні 1,7 млрд євро податків з активів РФ

133
0
SHARE

Багатомільйонні заморожені російські активи в Бельгії приносять відсотки, які оподатковуються. Ці податки йдуть на допомогу Україні, повідомив бельгійський прем’єр. До 2024 року ця сума становитиме 1,7 мільярда євро.
Бельгія першою у світі почала використовувати заморожені активи РФ на благо України: вона створила Фонд на підтримку України, куди передасть 1,7 мільярда євро податків із прибутку, отриманого з російських активів на території країни у 2022-2024 році. Про це повідомив бельгійський прем’єр-міністр Александер де Кроо на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Брюсселі в середу, 11 жовтня. 
Самі активи РФ на сотні мільярдів євро та відсотки з них залишаються недоторканними, оскільки не перебувають у віданні бельгійської влади, підкреслив де Кроо.
Він уточнив, що прибуток із російських активів у Бельгії оподатковується корпоративним 25-відсотковим податком, а податкові надходження не йдуть до бельгійського бюджету, а повністю передаються Україні, починаючи з 2022 року. 
Ці кошти призначені на військову допомогу, відновлення найбільш постраждалих регіонів України, гуманітарну допомогу та інші цілі, розповів прем’єр.

Continue reading...