Home Ukraine Україна — українською Керівники судів не відстоюють позицію суддів, відповідальність є вибірковою, – екс-суддя

Керівники судів не відстоюють позицію суддів, відповідальність є вибірковою, – екс-суддя

158
0
SHARE

Незалежність роботи суддів, попри численні спроби реформувати судову систему, все ще залишаються під питанням. Керівники судів не відстоюють прав свої.
Незалежність роботи суддів, попри численні спроби реформувати судову систему, все ще залишаються під питанням. Керівники судів не відстоюють прав своїх підлеглих, самі судді не відчувають себе захищеними від зовнішніх впливів.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв’ю адвоката, екс-судді Вищого господарського суду Артура Ємельянова.
“Не секрет, що різні гілки влади в Україні завжди намагалися підкорити собі суд, але суд, у більшій чи меншій мірі, протидіяв цьому, і достатньо впевнено. До тих пір, поки не склалася, як сьогодні, “імпотенція” деяких керівників судової влади. Окремо взятий суддя не може себе захистити, у нього обмежені можливості представити свою позиція суспільству, позиціонувати себе. Він буде один проти масиву всіх впливів”, – заявив Ємельянов.
За його словами, сьогодні керівництво господарської гілки судової системи не бореться за можливість здійснювати незалежне правосуддя.

Continue reading...