Home Ukraine Україна — українською Коли увімкнуть опалення у школах України: ситуація в регіонах

Коли увімкнуть опалення у школах України: ситуація в регіонах

128
0
SHARE

Коли включать опалення в школах 2023 – початок опалювального сезону у Львові, Києві, Харкові. Детальніше про ситуацію з теплом ᐅ новини 1+1 (ТСН.ua).
Восени та взимку температура повітря у класах і кабінетах шкіл повинна становити +17+20.
Опалювальний сезон у школах України розпочинається раніше, аніж тепло з’являється у квартирах і будинках людей, адже заклади освіти належать до об’єктів соціальної сфери. Для увімкнення опалення у школах, їхні керівники скеровують спеціальні звернення до місцевої влади.
Коли у школах увімкнуть опалення – читайте на ТСН.ua.
Опалювальний сезон в Україні стартує здебільшого 15 жовтня, однак тепло до батарей можуть почати постачати пізніше, адже все залежить від температури повітря. Відповідно до норм, в Україні опалювальний сезон розпочинають тоді, коли протягом трьох днів температура повітря у середньому за добу є нижчою від +8 градусів. До прикладу, торік батареї в оселях українців почали вмикати аж у листопаді, адже це дозволяла тепла погода.
Коли саме починати опалювальний сезон – вирішує місцева влада. Саме тому у різних містах і селах України опалення можуть почати вмикати у різні дні. Спершу теплопостачанням забезпечуються школи, дитсадки, медичні та культурні установи і лише після них – оселі громадян. Зауважимо, батареї у школах та інших освітніх установах вмикають на основі листів-звернень від цих закладів до місцевої влади.

Continue reading...