Home Ukraine Україна — українською Не можемо забути: зірки висловилися про День пам'яті жертв Голодоморів

Не можемо забути: зірки висловилися про День пам'яті жертв Голодоморів

179
0
SHARE

Сьогодні, 25 листопада, в Україні вшановують День пам’яті жертв Голодоморів. Українські знаменитості вже згадали про цю дату у своїх соціальних мережах.
Сьогодні, 25 листопада, в Україні вшановують День пам’яті жертв Голодоморів. Українські знаменитості вже згадали про цю дату у своїх соціальних мережах.
Штучний голод в Україні злочинна радянська влада влаштовувала одразу тричі: у 1932-1933 роках, а також у 1921-1923 і 1946-1947 роках. Це були страшні часи, коли усе зерно, хліб та продукти вивозили з України в Росію. Тоді як українцям не було чого їсти. У 2006 році тодішній президент Віктор Ющенко видав указ про визнання Голодомору 1932-33 років – геноцидом українського народу. Українські зірки вже відреагували на цей день у своїх соцмережах: таку добірку зробив 24 Канал.Христина Соловій
Співчка написала у своєму інстаграмі. що українці знову, як і майже 100 років тому, мусять берегти “кожну зернинку”. Водночас вона додала, що ніщо не забере в українців сили боротися за своє майбутнє.
Майже 100 років потому через Росію, українці знову вимушені берегти кожну зернинку. Сьогодні – День пам’яті жертв Голодоморів. І жодні обстріли, спалені поля та закриті порти не заберуть у нас сили та наснаги вшановувати наше минуле і боротися за майбутнє,
– зазначила артистка.Наталка Денисенко
Акторка поділилась, що її бабуся пережила Голодомор, тому вона добре знає про ті часи.

Continue reading...