Home Ukraine Україна — українською Кремль задумав відібрати багатомільярдні активи у компаній з ЄС: чого хоче Москва

Кремль задумав відібрати багатомільярдні активи у компаній з ЄС: чого хоче Москва

152
0
SHARE

Російський уряд розробив план, за допомогою якого Кремль може заволодіти мільярдними активами компаній з Австрії та Німеччини.
У зоні ризику опинилися дві найбільші європейські енергетичні компанії, що представляють країни, які в Москві називають “недружніми”.
У Росії збираються в примусовому порядку відібрати активи у європейських енергетичних компаній. Так, президент РФ Володимир Путін підписав укази, що наділяють уряд країни відповідними повноваженнями. Про це пише Politico.
Повідомляється, що за указом Кремля буде створено нові російські компанії, яким дадуть частки в Південно-Руському нафтогазовому родовищі. Цими активами зараз володіють австрійська OMV і німецька Wintershall.
Зазначається, що ці дві найбільші європейські енергетичні компанії, що представляють країни, які Москва вважає “недружніми”, разом володіють 60-відсотковою часткою в буровому майданчику на Крайній Півночі Росії.
“Хоча теоретично компанії отримають компенсацію за свої інвестиції, сума, яку вони отримають від продажу, буде визначена російською державою.

Continue reading...