Home Ukraine Україна — українською "Відведуть ракети": Ігнат запропонував місцевій владі самостійно купувати засоби РЕБ (відео)

"Відведуть ракети": Ігнат запропонував місцевій владі самостійно купувати засоби РЕБ (відео)

115
0
SHARE

Українські компанії та громади можуть самостійно купувати системи РЕБ для захисту від ракетних ударів РФ. Системи можна вільно купувати, оскільки ці прилади не є зброєю.
За словами речника Повітряних сил, якщо місцеві громади почнуть самостійно захищатись за допомогою систем РЕБ — це дозволить зекономити ракети для ППО.
В Україні випускають комплекси радіоелектронної боротьби (РЕБ), які місцеві громади можуть самостійно придбати, щоб захиститись від ударів РФ. Наявні українські комплекси здатні ефективно відвести російські ракети і дрони-камікадзе, якими росіяни б’ють по населених пунктах. Про нові методи захисту від обстрілів РФ розповів речник Повітряних сил в ефірі всеукраїнського телемарафону.
Ігнат пояснив, що комплекси РЕБ — це не зброя, тому її можуть вільно придбати місцеві громади, “залучивши відповідний ресурс”. На сьогодні в Україні є цивільні підприємства, які випускають такі комплекси: після певної перевірки, ними можна захищатись від ударів РФ.
На думку речника Повітряних сил, самостійний захист місцевих громад за допомогою РЕБ — це “стандартна практика”.

Continue reading...