Home Ukraine Україна — українською Євросоюз запровадив 13-й пакет санкцій проти РФ

Євросоюз запровадив 13-й пакет санкцій проти РФ

169
0
SHARE

Напередодні дворіччя повномасштабної війни Росії проти України ЄС запровадив нові санкції щодо відповідальних за російську агресію, які підтримують російський ВПК і сприяють обходу вже наявних санкцій.
Рада Європейського Союзу запровадила у п’ятницю, 23 лютого, обмежувальні заходи щодо 106 фізичних та 88 юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України або загрожують їм.
У списки санкцій потрапили компанії та керівники військового та оборонного секторів, включно з причетними до постачання озброєнь з КНДР до Росії, а також представники судової влади, політики та особи, відповідальні за незаконну депортацію та “перевиховання” українських дітей.
Європейська Комісія назвала цей пакет безпрецедентним через кількість нових імен, внесених до підсанкційного переліку. Тепер до нього входить уже понад 2000 фізичних та юридичних осіб.Нові імена у списку санкцій
Нові санкції поширюються на 140 компаній та фізичних осіб, які представляють російський ВПК, зокрема, виробництво ракет, безпілотників, зенітно-ракетних комплексів, військових автомобілів, високотехнологічних компонентів для зброї та інше військове обладнання. “Зокрема, до цього пакета увійшли організації, які торгують різними ключовими компонентами для безпілотників”, – уточнюється на сайті Єврокомісії.

Continue reading...