Home Ukraine Україна — українською Лікарі назвали симптоми раку молочної залози, про які ви могли не знати

Лікарі назвали симптоми раку молочної залози, про які ви могли не знати

155
0
SHARE

В останні роки поінформованість про рак молочної залози значно покращала. Тепер багато жінок, а також чоловіків знають основні тривожні сигнали цього .
В останні роки поінформованість про рак молочної залози значно покращала. Тепер багато жінок, а також чоловіків знають основні тривожні сигнали цього захворювання. Незвичайні ущільнення у грудях, зморщування шкіри, втягнутий сосок – це лише деякі з них. Але не завжди рак може мати ознаки, які можна побачити чи відчути.
Які бувають приховані симптоми раку молочної залози, про які ви могли не знати, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) із посиланням на WebMD.Рідина із соска
Якщо ви вагітні або нещодавно народили дитину і з одного або обох сосків витікає рідина, можливо це грудне молоко. А що, якщо жодних немовлят немає? Тоді це може бути симптомом дуже раннього раку молочної залози.
В одному дослідженні дві жінки звернулися до лікарів з приводу білястої рідини, що виходить із їхніх сосків. Аналізи рідини припустили рак.
Маммограми виявили невеликі, поширені плями. Обидві жінки перенесли операцію видалення грудей і дізналися, що у них внутрішньопротокова карцинома, рання форма раку молочної залози.
Але набагато ймовірніше, що цей симптом не є ознакою раку молочної залози. Дослідження сотень жінок показало, що виділення із сосків не пов’язані із захворюванням.
У вас може бути інша проблема, наприклад, галакторея – виділення молочного кольору, спричинені вищим рівнем гормону пролактину. Якщо ви виявите, що сосок протікає, зателефонуйте своєму лікареві, але не панікуйте.

Continue reading...