Home Ukraine Україна — українською Україна нарощує військову міць: як і коли це допоможе перемогти РФ

Україна нарощує військову міць: як і коли це допоможе перемогти РФ

127
0
SHARE

Україна поступово нарощує можливості для захисту – що відомо про роботу приватних збройних заводів. Як Україна все більше нарощує виробництво зброї ᐅTSN.ua(новини 1+1).
В умовах повномасштабної війни з Росією Україна активно розвиває власну оборонну промисловість і відтепер країна робить ставку на вітчизняне виробництво зброї та боєприпасів, сподіваючись переломити хід війни на свою користь.
Цього року український уряд виділив майже 1,4 мільярда доларів на розвиток оборонної галузі, що у 20 разів більше, ніж до початку повномасштабного вторгнення Росії. Значну частину коштів спрямовано на закупівлю зброї у приватних компаній, які стрімко розвиваються по всій країні.
Про це пише видання Associated Press.
Україні потрібна будь-яка перевага, щоб відбити Росію від своєї території. Однією з таких переваг є невелика, але стрімко зростаюча оборонна промисловість, яку уряд наповнює грошима, сподіваючись, що сплеск виробництва зброї та боєприпасів допоможе переломити ситуацію.
Ці зусилля різко зросли протягом останнього року, оскільки постачання від США та Європи ускладнились. З огляду на це 2024 року український уряд виділив майже 1,4 мільярда доларів США на придбання та розробку зброї вдома — у 20 разів більше, ніж до повномасштабного вторгнення Росії.
Крім того, тепер величезна частина зброї купується на приватних заводах. Вони з’являються по всій країні та швидко захоплюють галузь, у якій домінували державні компанії.
Так, приватний мінометний завод, який був відкритий у Західній Україні минулого року, нині виготовляє приблизно 20 000 снарядів на місяць.

Continue reading...