Home Ukraine Україна — українською Фіала на зустрічі з Фіцо не став розмовляти про допомогу Україні, щоб...

Фіала на зустрічі з Фіцо не став розмовляти про допомогу Україні, щоб не допустити витоку інформації, – ЗМІ

124
0
SHARE

Прем’єр Чехії Петр Фіала під час саміту вирішив не говорити про чеську ініціативу з пошуку снарядів для України при прем’єрі Словаччини Роберті Фіцо
Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала під час саміту у Парижі вирішив не говорити про допомогу Україні, зокрема про чеську ініціативу з пошуку снарядів, коли дізнався що серед присутніх буде прем’єр Словаччини Роберт Фіцо
Про це повідомляє Aktualne.
Саміт був скликаний президентом Франції Емманюелем Макроном і мав на меті обмін інформацією про можливості військової допомогти Україні.
Макрон спочатку анонсував представників близько п’ятнадцяти країн, а Фіала планував поінформувати інших про те, як триває чеська ініціатива пошуку боєприпасів для України з неєвропейських країн. Зазначається. що голова чеського уряду хотів уточнити походження та ціну боєприпасів.
Однак пізніше виявилось, що у саміті беруть участь двадцять п’ять запрошених країн, серед яких був і голова словацького уряду Роберт Фіцо. Він тоді заявив, що російський диктатор Володимир Путін “помилково демонізований”. 
Коли Фіала дізнався, що Фіцо сяде за стіл переговорів, він вирішив змінити мову.

Continue reading...