Home Ukraine Україна — українською В ISW пояснили, чому спроба Ірану завдати ударів по Ізраїлю "у російському...

В ISW пояснили, чому спроба Ірану завдати ударів по Ізраїлю "у російському стилі" провалилася

128
0
SHARE

Іран, завдаючи вчора комбінованого повітряного удару по Ізраїлю із тактикою, схожою на російські атаки по Україні, міг сподіватися на більший ефект ві.
Іран, завдаючи вчора комбінованого повітряного удару по Ізраїлю із тактикою, схожою на російські атаки по Україні, міг сподіватися на більший ефект від нападу. Проте спроба Тегерана, судячи з усього, не призвела до очікуваного результату через низку причин.
Таких висновків дійшли аналітики Інституту вивчення війни, повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ISW.
У публікації зазначається, що “пакет” ударів ракетами та безпілотниками був змодельований Іраном за тими, які російські загарбники неодноразово використовували проти України зі значним ефектом.
“Атака завдала більш обмежену шкоду, ніж передбачалося, ймовірно, через те, що іранці недооцінили величезні переваги Ізраїлю в захисті від таких ударів порівняно з Україною”, – кажуть експерти.
Іранський удар у ніч проти 14 квітня складався з приблизно 170 безпілотників, 30 крилатих ракет і 120 балістичних ракет, йдеться у звіті. Дрони-камікадзе були запущені задовго до того, як були залпи балістичними ракетами, дуже ймовірно, в очікуванні, що вони досягнуть “вікна” протиповітряної оборони Ізраїлю приблизно в той самий час, що й крилаті ракети та БПЛА.
“Такий підхід росіяни неодноразово використовували проти України. Мета такого пакета полягає в тому, щоб повільніші крилаті ракети та безпілотники відволікали й пригнічували протиповітряну оборону, щоб дозволити балістичним ракетам, які набагато важче збити, досягти своїх цілей”, – пишуть експерти.

Continue reading...