Home Ukraine Україна — українською Французькі науковці представили найпотужніший у світі МРТ-сканер

Французькі науковці представили найпотужніший у світі МРТ-сканер

121
0
SHARE

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
Французька комісія з атомної енергії та альтернативних джерел енергії (CEA) показала перші зображення, зроблені МРТ-сканером Iseult. Апарат, який розміщено в дослідницькому центрі комісії під Парижем, набагато потужніший за звичайний МРТ-сканер.

Він вже надав наддетальні зображення людського мозку, якими поділився навіть президент Франції Еммануель Макрон, передає BFMTV.

«Це найточніше зображення мозку серед коли-небудь отриманих, зроблене завдяки МРТ-сканеру CEA, найпотужнішому у світі. Це великий прорив і величезна надія для вивчення нашого здоров’я. Вітаємо команду проєкту Iseult. Культовий проєкт», -відреагував президент Еммануель Макрон на своїй сторінці в X. Апарат магнітно-резонансної томографії допоможе краще зрозуміти, як працює мозок, а в майбутньому досягти прогресу в лікуванні деяких нейродегенеративних і психіатричних захворювань. Ще зовсім нещодавно, у 2021 році, дослідники з CEA тестувати томограф на гарбузі, перш ніж органи охорони здоров’я дали дозвіл на дослідження на людях.

Continue reading...