Home Ukraine Україна — українською ЄС не справляється із потоком кремлівської пропаганди через Telegram, – Bloomberg

ЄС не справляється із потоком кремлівської пропаганди через Telegram, – Bloomberg

126
0
SHARE

Російський месенджер Telegram став ключовою зброєю прокремлівських акаунтів у поширенні дезінформації, спрямованої на підрив підтримки України в ЄС. Н.
Російський месенджер Telegram став ключовою зброєю прокремлівських акаунтів у поширенні дезінформації, спрямованої на підрив підтримки України в ЄС. Нещодавно співробітники російської розвідки використовували його для вербування дрібних злочинців для проведення диверсій у європейських столицях.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.
Як зазначає агентство, це викликає невдоволення європейських чиновників, які зробили боротьбу з фейковими новинами своїм головним пріоритетом напередодні загальноконтинентальних виборів у червні. Незважаючи на всі свої нові повноваження щодо регулювання інформації в Інтернеті, вони практично безсилі обмежити Telegram.
“Дезінформація поширюється в Telegram відкрито та абсолютно безконтрольно”, – заявила агентству Bloomberg прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас.
Запити на видалення тривожного контенту часто залишаються без відповіді, сказала вона: “Ми знаємо, що інші держави-члени ЄС мають аналогічні проблеми”.Фейкові новини
Типова проросійська пропагандистська кампанія спирається на шквал онлайн-технік. До них відносяться публікації у соціальних мережах, статті у державних ЗМІ, сфабриковані новини, що імітують зовнішній вигляд законних веб-сайтів, а також анонімні коментарі до реальних.

Continue reading...