Дізналися про що говорять наші улюбленці: науковці створили пристрій, що перекладає собачий гавкіт

87
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Наші улюбленці еволюційно пристосувалися сигналізувати нам свій настрій за допомогою міміки і жестів, що не завжди вловимо нашим оком. Однак тепер учені заявили, що вони навчилися перекладати гавкіт с…
Наші улюбленці еволюційно пристосувалися сигналізувати нам свій настрій за допомогою міміки і жестів, що не завжди вловимо нашим оком. Однак тепер учені заявили, що вони навчилися перекладати гавкіт собак простою і зрозумілою мовою.
Вчені досягли значного прогресу в розумінні собачого гавкоту за допомогою штучного інтелекту. Адаптувавши моделі, спочатку розроблені для людської мови, дослідники тепер можуть розрізняти грайливий і агресивний гавкіт собак, а також визначати їхній вік, породу і стать за одними лише звуками, які вони видають. Цей інноваційний підхід обіцяє поліпшити наше розуміння спілкування з тваринами і підвищити рівень їхнього благополуччя в рази, пише Neuroscience News.
У Фокус.Технології з’явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найцікавіші новини зі світу науки!
Команда з Мічиганського університету у співпраці з Мексиканським національним інститутом астрофізики, оптики та електроніки використовувала моделі штучного інтелекту, навчені на людській мові, для інтерпретації собачого гавкоту.

Continue reading...