Home Ukraine Україна — українською Зеленський вважає "потужною" нову програму НАТО для України

Зеленський вважає "потужною" нову програму НАТО для України

105
0
SHARE

Україна і НАТО обговорюють “потужний” інструмент співробітництва, заявив Володимир Зеленський. Водночас він очікує, що детальний мирний план української сторони буде готовий до кінця цього року.
Президент України Володимир Зеленський назвав “додатковим потужним інструментом” новий формат співробітництва з Північноатлантичним альянсом (НАТО), який мають започаткувати під час саміту Альянсу у Вашингтоні 9-11 липня. Відповідну заяву Зеленський зробив під час спільної пресконференції з президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар у Києві, 28 червня.
Ідеться про програму під назвою “Підтримка НАТО в галузі безпеки та навчання для України” – Nato Security Assistance and Training for Ukraine (NSATU). Механізм програми міністри оборони держав-членів НАТО узгодили 14 червня. Згідно з нею, Альянс буде курирувати підготовку українських військових на навчальних об’єктах НАТО, планувати і координувати постачання озброєнь Києву, а також керувати передачею і ремонтом техніки. Українська сторона, а також США і НАТО переконані, що NSATU зробить постачання Україні зброї швидшим та ефективнішим.
Президент Зеленський наголосив, що новий інструмент не буде альтернативою роботі партнерів у форматі “Рамштайн”: “Рамштайн буде працювати.

Continue reading...