Home Ukraine Україна — українською Британська розвідка: російська влада продовжує обмежувати доступ своїх громадян до незалежної інформації

Британська розвідка: російська влада продовжує обмежувати доступ своїх громадян до незалежної інформації

166
0
SHARE

Російська влада своїми діями – видаленням додатків для VPN та забороною VoIP – прагне більше обмежити доступ російських громадян до незалежних російських і міжн.
Російська влада своїми діями – видаленням додатків для VPN та забороною VoIP – прагне більше обмежити доступ російських громадян до незалежних російських і міжнародних ЗМІ та контролювати внутрішнє інформаційне середовище.
За повідомленням російських незалежних ЗМІ, 4 липня 2024 року на вимогу російського регулятора зв′язку роскомнагляду з російської версії “App Store” було видалено кілька додатків для віртуальних приватних мереж (VPN). Це сталося після попередніх видалень VPN-додатків у 2022 і 2023 роках. Роскомнагляд отримав право блокувати доступ до VPN-сервісів без звернення до суду у березні 2024 року. Регулятор обґрунтував заборону тим, що додатки містять “контент, заборонений на росії”.

Continue reading...