Home Ukraine Україна — українською Дешевше за Patriot і ефективне: у США запровадять українську систему виявлення "Шахедів"

Дешевше за Patriot і ефективне: у США запровадять українську систему виявлення "Шахедів"

88
0
SHARE

У Пентагоні зацікавились системою виявлення «Шахедів», яка коштує близько 5 млн дол., розповіли експерти Defense Express. Вони планують її застосувати проти дронів, на які недоцільно витрачати наддоро…
У Пентагоні зацікавились системою виявлення “Шахедів”, яка коштує близько 5 млн дол., розповіли експерти Defense Express. Вони планують її застосувати проти дронів, на які недоцільно витрачати наддорогу техніку.
Україна створила ефективну систему виявлення російських дронів-камікадзе Shahed-136, через яку не можуть проникнути зграї безпілотників і яка легко відновлюється у випадку пошкодження. Крім того, вона стійка проти дії засобів радіоелектронної боротьби і коштує набагато дешевше, ніж ЗРК Patriot. Про те, що думають у США про український винахід, ішлося під час дискусії у Гудзонівському інституті США, яка відбулась 24 липня.
У дискусії взяли участь двоє експертів — старший науковий співробітник Центру оборонних концепцій і технологій Тімоті А. Волтон та командувач космічної та протиракетної оборони армії США, генерал-лейтенант Шон А. Гейні. Розшифровка їхньої дискусії доступна на порталі Гудзонівського інституту: її проаналізували експерти порталу Defense Express.
Як з’ясувались, американські військові докладно вивчили систему виявлення російських дронів, створену в Україні.

Continue reading...