Home Ukraine Україна — українською Знищує бійців і відправляє на штурм без підготовки: військові про небезпеку від...

Знищує бійців і відправляє на штурм без підготовки: військові про небезпеку від комбрига 59-ї ОМПБр

147
0
SHARE

У квітні 2024 року на посадку комбрига 59-ї ОМПБр призначили Богдана Шевчука. За словами парамедикині «Пташки», його накази призвели до гибелі великої кількості військових.
У квітні 2024 року на посадку комбрига 59-ї ОМПБр призначили Богдана Шевчука. За словами парамедикині “Пташки”, його накази призвели до гибелі великої кількості військових.
Парамедикиня Катерина Поліщук з позивним “Пташка”, яка боронила “Азовсталь” у Маріуполі Донецької області закликала президента України Володимира Зеленського провести службову перевірку командира 59-ї ОМПБр Богдана Шевчука, зокрема, за фактами “злочинних наказів, свідомої недбалості, нехтування життям та здоровʼям особового складу”. Про це вона написала у своєму Instagram.
Вона зауважила, що понад рік перебувала в зоні бойових дій пліч-о-пліч з 59-ю ОМПБр ім. Якова Гандзюка, якою командували Вадим Сухаревський та Максим Стеценко. Проте, за її словами, через “геніальні” посадові рішення й родинні звʼязки вищого військового керівництва з Богданом Шевчуком, у квітні 2024 року останнього призначили на посаду командира бригади.
“Прошу Вас, пане Верховний Головнокомандувачу, звернути увагу та провести службову перевірку за фактами злочинних наказів, свідомої недбалості, нехтування життям та здоровʼям особового складу, дії, що призвели до гибелі великої кількості військовослужбовців, в тому числі і з високих керівних посад, егоїзм, сліпий карʼєризм, усунення всіх “незгодних” командирів, пригнічення бойового духу та приниження особового складу повною байдужістю до основної мети військовослужбовців та його, як командира у війні з ворогом”, — сказала “Пташка”.

Continue reading...