Home Ukraine Україна — українською Найбільший меткомбінат України просить уряд переглянути норму про імпорт 80% електроенергії: причина

Найбільший меткомбінат України просить уряд переглянути норму про імпорт 80% електроенергії: причина

90
0
SHARE

Найбільший металургійний комбінат АрселорМіттал Кривий Ріг звернувся до уряду щодо необґрунтовано завищеної вимоги обов’язкового імпорту електроенергії
Найбільший металургійний комбінат “АрселорМіттал Кривий Ріг” звернувся до уряду щодо “необґрунтовано завищеної вимоги обов’язкового імпорту електроенергії”
Про це йдеться у повідомленні пресслужби меткомбінату.
1 червня Кабмін ухвалив рішення про те, що гарантія постачання електроенергії без обмежень діятиме лише для тих підприємств, які імпортуватимуть не менше 80% від свого споживання.
В АрселорМіттал назвали це рішення уряду таким, що матиме негативні наслідки для підприємства, галузі, регіону, бюджетів різних рівнів.
“Зважаючи на найвищі в Європі ціни на електроенергію в Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії, звідки вона імпортується, необхідність витрачати додаткові кошти на її транспортування та сплачувати мито й акцизний збір, ціна імпортної електроенергії для підприємства понад у 2 рази перевищує ціну електроенергії, яку платять його конкуренти в галузі у країнах Західної Європи”, – зазначає пресслужба меткомбінату.
“У таких умовах подальше виробництво стає суттєво збитковим, і завод не може бути конкурентоспроможним на світовому ринку металургійної продукції”, – додали в АрселорМіттал.
Там наголосили, що в разі, якщо уряд не перегляне своє рішення, підприємство буде змушене значно скорочувати виробництво та відправити близько 1200 співробітників у простій.

Continue reading...