Home Ukraine Україна — українською Столтенберг: НАТО не збиватиме російські ракети своєю ППО

Столтенберг: НАТО не збиватиме російські ракети своєю ППО

121
0
SHARE

Генеральний секретар НАТО прокоментував пропозицію Польщі збивати російські ракети над Україною її системами ППО. “Політика незмінна. НАТО не братиме участь у конфлікті”, заявив Столтенберг.
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що політика Альянсу залишатиметься незмінною і участі у війні в Україні він не братиме. Такою була його відповідь на запитання кореспондента “Єдиних новин” щодо ініціативи збивати російські ракети над Україною силами польських систем протиповітряної оборони (ППО). “Політика НАТО незмінна – ми не братимемо участь в цьому конфлікті, ми не станемо частиною конфлікту. Ми підтримуємо Україну у знищені російських літаків, але НАТО не буде залучене безпосередньо”, – заявив Столтенберг в інтерв’ю, оприлюдненому у неділю, 14 липня.
У цьому контексті Столтенберг однак запевнив Україну у підтримці системами ППО і винищувачами F-16. “НАТО підтримуватиме Україну, і ми зараз збільшили нашу підтримку, зокрема, за рахунок різних систем протиповітряної оборони. Звісно, F-16 також є важливим в цьому контексті. Ми надамо і більше нових наземних систем ППО, і боєприпаси до тих засобів, що є”, – сказав Столтенберг.

Continue reading...