Home Ukraine Україна — українською Яке свято сьогодні: прикмети і заборони 4 липня

Яке свято сьогодні: прикмети і заборони 4 липня

73
0
SHARE

Сьогодні, 4 липня, свято – православні українці вшановують пам’ять святого Андрія, архієпископа Критського та пам’ять святої преподобної Марти (бу.
Сьогодні, 4 липня, свято – православні українці вшановують пам’ять святого Андрія, архієпископа Критського та пам’ять святої преподобної Марти (була матір’ю Симеона Стовпника) за новим церковним календарем. У народі цей день називають Андріїв.
РБК-Україна (проект Styler) розповідає про головні заборони дня, народні прикмети і традиції, хто святкує день ангела.Яке сьогодні свято у церковному календарі
Святий Андрій народився близько 660 року в Дамаску, що в Сирії. За переказами людей, був німим до 7 років. Потім прийняв християнську віру та отримав дар мови.
В ранньому віці прийняв постриг у монастирі святого Сави (в Єрусалимі). Там здобув гарну поглиблену освіту та перший духовний досвід. Став відомий завдяки своїм глибоким знанням Святого Письма і патристики (сукупність вчень отців церкви).
Пізніше Андрія призначили архідияконом і спеціальним посланцем патріарха Єрусалимського на VI Вселенському соборі. Там він успішно протистояв єретичним вченням, демонструючи глибоке знання догматів Церкви та високий дух благочестя.
Під час правління імператора Юстиніана II Андрій був обраний архієпископом міста Гортіни на острові Крит. На цьому посту він проявив себе як видатний оратор і поет. Проповіді Андрія Критського відрізнялися високим стилем і гармонійністю, що робить його одним з найвизначніших церковних ораторів Візантійської епохи.
Найвідоміший твір Андрія Критського – “Великий Канон”, або “Канон покаяння”.

Continue reading...