Home Ukraine Україна — українською NASA завершує місію мисливця за астероїдами після 14 років на орбіті

NASA завершує місію мисливця за астероїдами після 14 років на орбіті

103
0
SHARE

Місія NASA NEOWISE (Near-Earth Object Wide-field Infrared Survey Explorer), ключовий інструмент у виявленні астероїдів, завершується 31 липня після 14 років роботи. Її місце займе NEO Surveyor, який готується до запуску наприкінці 2027 року. Це буде перший спеціальний інфрачервоний космічний телескоп для полювання на небезпечні навколоземні об’єкти.
Місія NASA NEOWISE (Near-Earth Object Wide-field Infrared Survey Explorer), ключовий інструмент у виявленні астероїдів, завершується 31 липня після 14 років роботи. Її місце займе NEO Surveyor, який готується до запуску наприкінці 2027 року. Це буде перший спеціальний інфрачервоний космічний телескоп для полювання на небезпечні навколоземні об’єкти.Якою буле NEOWISE
Місія NEOWISE відіграла важливу роль у розширенні можливостей NASA знаходити і визначати характеристики об’єктів, що зближуються з Землею (ОСЗ).
Емі Майнцер, головний дослідник NEOWISE і фахівець з вивчення ОСЗ в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі, підкреслила роль місії як попередника інфрачервоних космічних телескопів наступного покоління.

Continue reading...