Home Ukraine Україна — українською Скандальні вибори у Венесуелі: США визнали переможцем опонента Мадуро

Скандальні вибори у Венесуелі: США визнали переможцем опонента Мадуро

109
0
SHARE

Сполучені Штати Америки назвали переможцем нещодавніх спірних президентських виборів у Венесуелі Едмундо Гонсалес. На голосуванні він був головним опо.
Сполучені Штати Америки назвали переможцем нещодавніх спірних президентських виборів у Венесуелі Едмундо Гонсалес. На голосуванні він був головним опонентом чинного глави держави Ніколаса Мадуро.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву державного секретаря США Ентоні Блінкена.
Американський чиновник при цьому привітав від імені Вашингтона венесуельський народ “за його участь у президентських виборах 28 липня, незважаючи на значні виклики”.
За його словами, на виборах проголосували щонайменше 12 мільйонів венесуельців.
“На жаль, обробка цих голосувань і оголошення результатів контрольованою Мадуро Національною виборчою радою (CNE) були глибоко помилковими, що призвело до оголошених результатів, які не відображають волю народу Венесуели”, – йдеться в заяві Блінкена.
Держсекретар США зазначив, що швидке оголошення даною радою Мадуро переможцем “прийшло без жодних підтверджуючих доказів”, і досі не були опубліковані офіційні дані щодо підрахунку голосів “незважаючи на неодноразові заклики венесуельців і міжнародної спільноти зробити це”.

Continue reading...