Home Ukraine Україна — українською Топ-5 стародавніх тварин, у чиє існування важко повірити

Топ-5 стародавніх тварин, у чиє існування важко повірити

86
0
SHARE

Більшість вчених сходяться на думці, що живі істоти еволюціонували шляхом природного відбору, позбавляючись несприятливих частин тіла та розвиваючи сп.
Більшість вчених сходяться на думці, що живі істоти еволюціонували шляхом природного відбору, позбавляючись несприятливих частин тіла та розвиваючи сприятливі. Хоча це повільний процес, він зазвичай призводить до створення абсолютно нових і часто дивних видів тварин.
РБК-Україна (проект Styler) зібрало список із п’яти маловідомих, але цікавих стародавніх тварин.Гігантський тасманійський диявол
Сумчастий лев (Thylacoleo carnifex) – вимерлий, м’ясоїдний і схожий на тасманійського диявола. Він був більшим, лютішим і страшнішим за сучасного нащадка, з потужними щелепами, міцними кістками і надгострими зубами. Дослідники жартуючи порівнюють його з “тасманійським дияволом на стероїдах”.
Дорослий сумчастий лев у середньому важив 90 кг і без сумнівів переміг би сучасного у бою. Стародавня тварина також була більш ефективним мисливцем, здатним вбити велику здобич за лічені секунди. Водночас леву потрібно близько 15 хвилин, щоб убити велику тварину.
Хоча сумчастий лев вражає, він мав один великий недолік: його хребет був недостатньо гнучким, щоб дозволяти переслідувати жертву. До того ж його передні кінцівки та ключиці були надмірно сильними та важкими. Сумчастий лев компенсував недолік, накидаючись на свою здобич із-за дерев та пагорбів.
Як виглядав стародавній сумчастий лев (зображення: Вікіпедія)Загальний предок ведмедів, кішок, левів, тигрів та собак
Маленький Dormaalocyon latouri – одна з найцікавіших тварин, які колись існували. Він є загальним предком понад 280 сучасних видів, включаючи тигрів, левів, собак, тюленів, ведмедів та навіть домашніх кішок. Відомо, що він жив на деревах і важив менш як 1 кілограм.
Дослідники змогли детальніше вивчити тварину, коли виявили скам’янілість віком 55 мільйонів років у Дормалі, Бельгія.

Continue reading...