Home Ukraine Україна — українською Великі кадрові ротації: Рада призначила дев'ятьох нових міністрів

Великі кадрові ротації: Рада призначила дев'ятьох нових міністрів

70
0
SHARE

В останні дні дуже багато міністрів і керівників інших відомств звільнилися. На сьогоднішньому голосуванні народні депутати проголосували за нові кадрові призначення.
В останні дні дуже багато міністрів і керівників інших відомств звільнилися. На сьогоднішньому голосуванні народні депутати проголосували за нові кадрові призначення.
У вівторок, 3 вересня, одразу четверо посадовців вирішили звільнитися. Відповідні заяви написали міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, міністр юстиції України Денис Малюська, міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець і голова Фонду державного майна України Віталій Коваль. Після цього стало відомо, що віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та віцепрем’єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук також вирішили звільнитися із займаних посад. Стало відомо і про звільнення очільника МЗС Дмитра Кулеби. Фокус вирішив розібратись у кадрових перестановах, які відбувалися в останні декілька днів.Правові підстави звільнень міністрів із займаних посад
Усі міністри, які останнім часом написали заяву на звільнення, просили прийняти відставку відповідно до статті 18 Закону України “Про Кабінет міністрів України”. Ця стаття зазначає, що член Кабінету міністрів України може бути звільнений із посади:
шляхом прийняття відставки члена Кабінету міністрів України за поданою ним заявою про відставку;
за поданням прем’єр-міністра України;
за поданням президента України.

Continue reading...