Home Ukraine Україна — українською КАБи, ракети, викриття ППО: Білорусь могла запустити Як-130 для допомоги РФ, —...

КАБи, ракети, викриття ППО: Білорусь могла запустити Як-130 для допомоги РФ, — авіаексперт

26
0
SHARE

Російське командування може спробувати використати територію Білорусі для пусків керованих авіаракет, дронів-камікадзе, або як транзит для балістики, пояснив авіаексперт Богдан Долінце. Зона ураження…
Російське командування може спробувати використати територію Білорусі для пусків керованих авіаракет, дронів-камікадзе, або як транзит для балістики, пояснив авіаексперт Богдан Долінце. Зона ураження — мінімум 10-40 км вглиб Житомирської та Київської областей.
Повітряна ціль, яка виявилась літаком Як-130, залетіла з території Білорусі в Україну, потім вільно вилетіла і Повітряні сили ЗСУ її не збили. У аналогічній ситуації Туреччина знищила об’єкт, який начебто випадково проник на її територію. Поява літака не могла бути випадковістю в умовах війни та через союзницькі відносини між РФ та Білоруссю. Про те, що завданням Як-130 могло бути викриття засобів протиповітряної оборони, авіаційний експерт Богдан Долінце розповів у ефірі телеканалу “Київ 24”.
Долінце пояснив, що навчальний літак не несе радіолокаційну апаратуру, яка могла б виявляти ППО. Однак після появи такого об’єкта відразу починає працювати обладнання в Україні. У такому разі ЗС РФ мають можливість виявити місцерозташування засобів протиповітряної оборони і потім це використають для завдання ударів із території Білорусі.

Continue reading...