Home Ukraine Україна — українською Затяжна війна і мобілізація жінок: Залужний зробив гучну заяву

Затяжна війна і мобілізація жінок: Залужний зробив гучну заяву

43
0
SHARE

Валерій Залужний. Заяви посла про затяжну війну та мобілізацію жінок — читайте далі.
Затяжна війна в Україні, мобілізація жінок та вступ до НАТО.
Посол України у Великій Британії, колишній головнокомандувач ЗСУ, Валерій Залужний виступив в аналітичному центрі у Лондоні і зробив низку гучних заяв. Деякі з них справді шокують.
Усі подробиці – читайте в ексклюзиві TSN.UA.Залужний про Курську операцію
І почнемо з того, що посол України у Великій Британії, колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вперше прокоментував операцію Сил оборони України в Курській області. За його словами, ця операція показала, що Україна є “найактивнішим діячем розвитку військової науки”. Таку думку він висловив в інтерв’ю незалежному політичному інституту Chatham House 17 жовтня. Залужний додав, що не був ознайомлений з військовими планами Курської операції, але впевнений, що командування Сил оборони “врахувало усі необхідні лінії” її проведення. А на питання, чи справді Курська операція змінила ситуацію на фронті, посол України відповів, що ці теми варто “залишити професіоналам, які потім дадуть оцінку військовим діям”.
“Повірте мені, це справа лише військово-політичного керівництва України, яким чином ці операції проводити, яким чином діяти, куди наступати і що робити. Є люди, які дадуть оцінку цьому, коли ця операція закінчиться”
Він також прокоментував загальну ситуацію на фронті й зазначив, що вона склалася “саме такою, якою може бути внаслідок тих дій і тих умов, в яких зараз перебуває Україна”.
“Коли на сьогоднішній день Путін тратить 120-130 мільярдів доларів на рік, і при цьому снаряди купує по 500 доларів за штуку… І подивіться в пресі, скільки Україна отримує коштів у якості допомоги на ведення війни, і за якою ціною ці снаряди потрапляють до України. Ви розумієте, що це диво, що там відбувається, що могло бути зовсім по-іншому? Я знаю точно, що ЗСУ роблять усе можливе і неможливе для того, щоб тримати ситуацію під контролем”Залужний дорікнув Заходу
Водночас Валерій Залужний дорікнув Заходу через недостатню підтримку і попередив про ще гірші наслідки у разі бездіяльності. Він зауважив, що напередодні повномасштабного вторгнення РФ Захід не вірив в Україну. Тому західна преса, боячись Путіна, давала Україні спочатку три години, потім три доби.
“Потім, прийшовши на допомогу Україні, Захід, боячись чи то ядерної війни, чи то ескалації, не забезпечив Україну необхідною кількістю зброї. Тому ми не змогли досягти у 2023-му році якихось значущих результатів у розгромі Росії”
На думку Залужного, зараз світ постав перед наслідками “небажання Заходу впливати на глобальну безпеку”.
“Я прийшов сюди не критикувати Захід чи НАТО. Я абсолютно розумію, що Україні, навіть за Будапештським меморандумом, ніхто нічого не винен. Україна щодня б’ється за виживання. Я всього лиш хочу. аби ми, людство, у чиїх руках доля 21 століття, були розумними і пам’ятали своє минуле, щоб не пережити його в майбутньому”10 чесних фактів про війну в Україні
А ще посол України у Великій Британії, колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний озвучив низку фактів для правильного розуміння поточних подій в Україні та світі.

Continue reading...