На Землі виявили 33 "темні плями" з тисячами невідомих рослин: чим стурбовані вчені

62
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Вчені всерйоз стурбовані тим, що на нашій планеті існують десятки «темних плям», де можуть «ховатись» тисячі невідомих досі науці видів рослин.
Вчені всерйоз стурбовані тим, що на нашій планеті існують десятки «темних плям», де можуть «ховатись» тисячі невідомих досі науці видів рослин.
РБК-Україна розповідає, що про це відомо та чи є шанс змінити ситуацію.
Зміст
Про що саме дізнались вчені
Чим стурбовані науковці
Де слід шукати «загублені» види
Як можна пришвидшити пошук Про що саме дізнались вчені
Згідно з дослідженням, проведеним групою експертів із Kew Gardens — Королівських ботанічних садів К’ю (всесвітньо визнаного ботанічного дослідного та навчального центру у Великій Британії), на нашій планеті існують щонайменше 33 «темні плями», де можуть «ховатися» невідомі людству рослини.
На думку науковців, десятки (якщо не сотні) тисяч видів рослин можуть досі чекати на своє відкриття в невідомих і важкодоступних локаціях.
При цьому ботаніки з Kew припускають, що три чверті всіх неописаних видів рослин, ймовірно, перебувають під загрозою зникнення.
З огляду на таку ситуацію, в межах проекту під керівництвом Kew Gardens дослідники вирішили виокремити ті локації, на яких необхідно зосередити особливу увагу — щоб знайти якомога більше невідомих науці видів рослин.Чим стурбовані науковці
За словами наукового директора Kew професора Александра Антонеллі, невідомі види можуть містити «ключі» до майбутніх важливих відкриттів — ліків, палива чи інших інновацій.

Continue reading...