Home Ukraine Україна — українською Що буде, якщо їсти моркву щодня: лікарі назвали п'ять безперечних переваг цього...

Що буде, якщо їсти моркву щодня: лікарі назвали п'ять безперечних переваг цього овоча

53
0
SHARE

Морква надзвичайно універсальний продукт. Нею можна насолоджуватися як в сирому вигляді, так і готувати. Що буде, якщо їсти моркву щодня? В якому вигляді морква найкорисніша?
Морква надзвичайно універсальний продукт. Нею можна насолоджуватися як в сирому вигляді, так і готувати.
Хоча у більшості з нас морква асоціюється з яскраво-помаранчевим кольором, спочатку цей коренеплід був жовтим і фіолетовим. В їжу ми найчастіше вживаємо саме корінь моркви, але її листя та стебла також їстівні. Морква вважається важливим джерелом харчових каротинів, закриваючи нашу потребу у вітаміні А.
Харчова цінність моркви (на одну порцію в 80 г):Яка користь від моркви для нашого організму
Морква багата рослинними сполуками, які називаються каротиноїдами: ці сполуки накопичуються в корені, частині, яку ми їмо найбільше. Близько 80 відсотків каротину в моркві є типом бета-каротину, який часто називають провітаміном А, оскільки ми перетворюємо його на вітамін А в нашому кишківнику. Більшість цих каротиноїдів міститься в м’якоті або зовнішній частині кореня, а не в серцевині.
Каротиноїди відіграють важливу роль у розвитку зору, а також допомагають підтримувати функціонування імунної системи, вони важливі для нашої шкіри та здорового старіння, а також підтримують наші слизові оболонки.
Цікаво, що коли ми готуємо моркву шляхом смаження, запікання або в мікрохвильовій печі, ми можемо підвищити або принаймні зберегти вміст каротиноїдів у ній.

Continue reading...