Home Ukraine Україна — українською Вибух міномета "Молот": Причина – неправильне зберігання детонаторів

Вибух міномета "Молот": Причина – неправильне зберігання детонаторів

281
0
SHARE

Як передає Цензор. НЕТ, про це повідомляється на сторінці фонду “Повернись живим” в Facebook. “Стала відома причина підриву міномету “Молот” напередодні на передовій. За даними…
Як передає Цензор. НЕТ, про це повідомляється на сторінці фонду “Повернись живим” в Facebook.
“Стала відома причина підриву міномету “Молот” напередодні на передовій. За даними Штабу ООС, ймовірною причиною розриву міни є неправильна підготовка боєприпасу до стрільби, в тому числі, недотримання правил її зберігання.
У зв’язку із великою кількістю новин, які не відповідають дійсності, Фонд “Повернись живим” також опитав бійців та командирів підрозділу, де стався інцидент. За нашими даними, до підриву призвело неправильне зберігання боєприпасів. У зв’язку із ситуацією на передовій, інертні підривники зберігалися не у заводській упаковці, що й призвело до передчасного розриву міни всередині ствола міномету.
Разом із цим, зазначимо, що сили ООС використовували 120-мм міномет “Молот” у відповідь на безперервні обстріли противника зброєю, забороненою так званими мінськими угодами. Окрім цього, бійці підрозділу, що напередодні давали відсіч ворогу, діяли з дотриманням правил техніки безпеки, саме тому, в результаті підриву міномету двоє військовослужбовців отримали поранення: якби солдати не дотримувалися правил, то могли б, на жаль, бути загиблі.

Continue reading...