Home Ukraine Україна — українською Чим займається Виконавчий комітет реформ, який очолив Саакашвілі

Чим займається Виконавчий комітет реформ, який очолив Саакашвілі

299
0
SHARE

Завдання Національної ради реформ та комітету реформ – головне
З відкритих джерел
Міхеїл Саакашвілі вчора повідомив, що працюватиме в Національній раді реформ, але не секретарем, як про це писали ЗМІ, а головою Виконавчого комітету. До сьогодні у положенні про Виконком реформ було прописано, що той утворюється у складі трьох співголів (посад голови та його заступника не існувало).
На сайті президента Володимира Зеленського 7 травня з’явився указ про призначення Міхеїла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ, а його заступником – Олександра Ольшанського.
Президент також вніс зміни до указів щодо єдиної державної політики реформ в Україні, забезпечення діяльності Нацради реформ та Виконавчого комітету реформ, а також до положення про Національну раду реформ.
Розповідаємо детально про ці зміни та про особливості робити цих відомств.
Національна рада реформ – це
спеціальний консультативно-дорадчий орган при президентові України. Указ про його створення 13 серпня 2014 року підписав тодішній глава держави Петро Порошенко.
Згідно із Положенням про Національну раду реформ, її було створено з метою “впровадження узгодженої державної політики реформ в Україні”, а також налагодження взаємодії у цьому питанні між держорганами, інститутами громадянського суспільства та міжнародною спільнотою.
До її завдань входить стратегічне планування, узгодження позицій та моніторинг реалізації реформ.
Головою Національної ради реформ є президент України.
Володимир ЗеленськийПрес-служба президента України
Згідно зі змінами, внесеними указом Зеленського від 7 травня, до її складу входять:
голова Верховної Ради (за згодою), прем’єр-міністр, перший віце-прем’єр-міністр, віце-прем’єр-міністри та інші члени Кабінету міністрів, які очолюють міністерства, – за погодженням із прем’єр-міністром, секретар Ради національної безпеки і оборони, керівник Офісу президента, голова Виконавчого комітету реформ та його заступник, а також за згодою: голова Національного банку України, голови комітетів Верховної Ради, чотири представники від громадських об’єднань.

Continue reading...