Home Ukraine Україна — українською Пандемія коронавірусу. Головні новини 19 червня

Пандемія коронавірусу. Головні новини 19 червня

369
0
SHARE

Нова фаза пандемії, стрес убиває, діти як найнебезпечніші розповсюджувачі коронавірусу і як криза зробить світ кращим.
Нова фаза пандемії, стрес убиває, діти як найнебезпечніші розповсюджувачі коронавірусу і як криза зробить світ кращим.
Корреспондент.net зібрав найактуальнішу і найважливішу інформацію про поширення коронавірусної інфекції за 19 червня 2020 року.
Новини України
– В Україні підтверджено 34 984 випадки COVID-19, з них 16 033 одужали,985 померли. При цьому за останню добу лабораторно підтверджено 921 випадок COVID-19, тоді як напередодні повідомлялося про 758 хворих.
– Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на позачерговому засіданні уряду в п’ятницю,19 червня, заявив про початок другої хвилі пандемії коронавірусу в Україні.
“Сьогодні, на жаль, черговий антирекорд щодо захворюваності на коронавірус. Дуже багато людей перестали дотримуватися карантинних правил, вирішили, що коронавірус зник і шансів захворіти більше немає. І ми отримали результат – сьогодні майже тисяча хворих, підтверджених тестуванням”, – сказав Шмигаль на початку засідання уряду.
– З наступного тижня в Україні посилять контроль за дотриманням карантину. Про це після засідання Кабміну в п’ятницю,19 червня, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Він вважає, що для недопущення італійського або іспанського сценаріїв потрібно повернутися до накладання штрафів за порушення карантину.
– Цього року на зарплати медикам планують виділити вісім мільярдів гривень, що дозволить підняти виплати лікарям на 75% починаючи з вересня. Про це оголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
– Працівник Вищого антикорупційного суду (ВАКС) заразився коронавірусом, проте це не вплине на подальшу роботу органу. Зараз проводиться посилена дезінфекція приміщень, а також встановлюються контактні особи, після чого вони будуть відправлені на самоізоляцію.
– У Житомирській області місцева влада прийняла рішення посилити карантинні обмеження. Про це заявив голова обласної державної адміністрації Віталій Бунечка у Facebook.
– У Львівській області продовжили карантин до 22 червня у зв’язку з епідеміологічною ситуацією в регіоні.
– Українці стали частіше порушувати карантин і в результаті зросла кількість штрафів. Про це стало відомо у п’ятницю,19 червня, на нараді у президента Володимира Зеленського, повідомляє прес-служба глави держави.
– У міжнародному аеропорту Бориспіль з’явилася лабораторія для діагностики на коронавірус екіпажів авіакомпанії МАУ.
– У фонді для боротьби з коронавірусом залишилося 28,5 мільярда гривень, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.
– У столиці знову майже сто підтверджених за добу випадків коронавірусу – на третину більше, ніж днем раніше. За добу в Києві виявили 92 випадки заражень, одна людина померла, повідомив Кличко.

Continue reading...