Home Ukraine Україна — українською Китай приховував пандемію коронавірусу, а ВООЗ відреагувала занадто пізно: звіт незалежної комісії

Китай приховував пандемію коронавірусу, а ВООЗ відреагувала занадто пізно: звіт незалежної комісії

223
0
SHARE

Експерти незалежної комісії, створеної Всесвітньою організацією охорони здоров’я, закинули ВООЗ та уряду Китаю занадто повільне реагування на поширення COVID-19 на початковому етапі.
Експерти незалежної комісії, створеної Всесвітньою організацією охорони здоров’я, закинули ВООЗ та уряду Китаю занадто повільне реагування на поширення COVID-19 на початковому етапі. Про це в понеділок,18 січня, із посиланням на звіт комісії повідомляє інформагенція AFP. “Глобальному розповсюдженню епідемії сприяло те, що її здебільшого приховували” в перші дні, коли вірус був виявлений в Ухані, зазначили експерти. За їхньою оцінкою, у Китаю “були можливості, щоби швидше реагувати на ранні сигнали”. Водночас комісія розкритикувала ВООЗ за те, що та надто пізно скликала засідання комітету з надзвичайних ситуацій – лише 22 січня минулого року. І лише тижнем пізніше організація оголосила надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров’я та найвищий рівень небезпеки.

Continue reading...