Home Ukraine Україна — українською Newsweek розповів, як в РФ обговорювали можливість ядерного удару по Україні

Newsweek розповів, як в РФ обговорювали можливість ядерного удару по Україні

89
0
SHARE

Листи від інформатора з ФСБ розкривають, як російські чиновники обговорювали ядерну війну.
Після перших невдач російських військ навесні в РФ обговорювали можливість ядерного удару по Україні. Про це повідомляє Newsweek, посилаючись на електронні листи, отримані від інформатора з ФСБ РФ із позивним «Вітер змін».
Електронні листи, які були передані виданню, датовані 17 та 21 березня, а також 12 квітня. Листи від агента ФСБ отримав російський правозахисник і засновник сайту Gulagu.net Владімір Осєчкін.
Починаючи з 4 березня, джерело з ФСБ регулярно надсилало повідомлення Осєчкіну, розкриваючи гнів і невдоволення всередині служби через війну проти України. Останні листи інформатора, датовані листопадом, свідчать про напругу серед найближчих союзників глави Кремля Владіміра Путіна.
Листи були отримані за кілька місяців до того, як Путін заявив, що Росія готова застосувати ядерну зброю для «захисту своєї територіальної цілісності».
В електронному листі від 17 березня, написаному всього через кілька тижнів після початку війни, джерело повідомило, що хоча війна проти України «десь за межами логіки і здорового глузду», вони сподіваються, що «відверта дурість не буде реалізована», маючи на увазі використання ядерної зброї.
Кількома днями пізніше джерело в ФСБ повідомило, що застосування тактичної ядерної зброї проти України означало б поразку Росії в очах як супротивників, так і нейтральних країн.
«Такий потужний аргумент для локального конфлікту продемонстрував би військову слабкість, яку не зміг би перекрити навіть військовий успіх», – писав інформатор з ФСБ додаючи, що Путін може погрожувати застосуванням ядерної зброї для «можливого залякування Заходу».

Continue reading...