Home Ukraine Україна — українською Зеленський запропонував партнерам приєднатися до виконання української формули миру

Зеленський запропонував партнерам приєднатися до виконання української формули миру

117
0
SHARE

Дивіться онлайн звернення Володимира Зеленського про українську формулу миру від 9 грудня 2022. Дивіться відеозвернення президента України Володимира Зеленського в матеріалі Фактів ICTV
Українська формула миру є дуже чіткою та реалістичною для виконання. І партнери України можуть обрати для себе окремі пункти для її реалізації.
Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час звернення до учасників TRT World Forum 2022, який відбувається в Стамбулі.
Він зазначив, що розв’язана РФ повномасштабна війна виявила цінність стабільності в регіоні.
– Це одна з історичних помилок російського керівника. Своєю божевільною агресією він довів лише те, що безпека України і Чорноморського регіону є критично важливими для глобальної безпеки. А будь-яка агресія в нашій частині світу – це глобальний злочин, – заявив президент.
Зеленський нагадав, що під час виступу на саміті Великої двадцятки в Індонезії представив українську формулу миру, яка може покласти край агресії РФ та відновити силу міжнародного права. І одним із її елементів є продовольча безпека.
Зеленський зазначив, що глобальної продовольчої кризи не було б, якби російський флот не заблокував порти України. Без експорту українського продовольства глобальний ринок моментально дестабілізувався, що відчули на собі країни Африки та Азії.

Continue reading...