Home Ukraine Україна — українською Смертельний звір: все, що відомо про танки Leopard і чому саме вони...

Смертельний звір: все, що відомо про танки Leopard і чому саме вони потрібні Україні

114
0
SHARE

Array
ЗСУ давно потребують західних танків. Та, схоже, лише зараз перспектива стає реальною. Незабаром в українських степах з’явиться новий звір – Leopard. Саме ці танки стануть на озброєння танкових клинів ЗСУ в майбутніх наступальних операціях проти ворога.
Що відомо про танки Leopard, які характеристики та переваги вони мають перед іншими машинами, і чому саме підходять Україні – читайте в матеріалі 24 Каналу.Танковий прорив: скільки “Леопардів” отримає Україна
У середу, 11 січня, у Львові президент Польщі Анджей Дуда заявив про історичне рішення –надання Україні танків Leopard. Польща передасть Україні першу роту танків Leopard у межах міжнародної коаліції.
Дуда відвідав Зеленського у Львові з неоголошеним візитом / фото Офісу Президента
До цього, надання сучасних танків Україні було серед збройних табу. Їхній виробник – Німеччина, блокувала цей процес й не давала згоду іншим країнам, що мають на озброєнні танки Leopard, на передачу їх Україні. Через позицію Німеччини, Польща та інші союзники передавали нам лише застарілі танки радянського виробництва в межах програми “кругового обігу”. Однак, після оголошення США про надання Україні PATRIOT, крига, схоже, скресла.
Німецький політикум під тиском суспільства та здорового глузду, все ж наважився дати “добро”. Без згоди виробників танків інші країни НАТО не мають права передавати їх Україні.Відзначимо, що власне велике опитування громадської думки Bild вказує, що понад 70% німців вважають, що давати Україні треба все, що потрібно, і лише 29% переконані, що бронетранспортерів Marder буде наразі достатньо.
10 січня міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок відвідала прифронтовий Харків та на власні очі побачила, що буває, якщо вчасно не надати Україні все необхідне. Тоді ж її український колега Дмитро Кулеба заявив, що надання танків Leopard – є питанням часу й рано чи пізно вони з’являться в Україні.
Анналена Бербок у героїчному Харкові разом із Дмитром Кулебою / фото МЗС України
Чекати, як виявилось, довго не довелося. Вже наступного дня Анджей Дуда у Львові оголосив про дійсно історичне рішення.
Заява Дуди – це перша ластівка, тому можна очікувати, що незабаром парк танків Leopard в Україні суттєво збільшиться й стане основою броньованого кулаку ЗСУ для удару по російських окупантах.Зверніть увагу! Танкова рота ЗСУ складається з десяти танків: один танк управління і три взводи по три танки. Така ж кількість і в танковій роті російської армії. Скільки саме танків відправить Варшава – невідомо, адже за стандартами НАТО рота включає в себе 14 одиниць.

Україна особливо зацікавлена в отриманні “Леопардів”. У Європі їх налічують понад 2 000 одиниць і вони перебувають на озброєнні 13 країн. Наразі відомо про намір Іспанії передати Україні близько 40 танків Leopard 2А4. Також незабаром має розкрити свої плани і Німеччина.Чому Україні потрібні саме “Леопарди”
Leopard – це топовий танк, що виробляють німецькі концерни Rheinmetall та Krauss-Maffei Wegmann, який значно переважає російські зразки. Достатня кількість цієї техніки здатна змінити ситуацію не лише на полі бою, а й взагалі у війні.
Танк – це наступальна зброя та ефективний інструмент прориву. Саме її нині потребує ЗСУ для розгрому окупантів. Нині Україна планує наступальні операції на Запорізькому напрямку та на Донбасі й танки Leopard мають відіграти у цих планах важливу роль.

Continue reading...