Home Ukraine Україна — українською Карабах капітулював: на яких умовах закінчується багаторічне протистояння та що далі

Карабах капітулював: на яких умовах закінчується багаторічне протистояння та що далі

182
0
SHARE

Цивільне населення лишає регіон
Цивільне населення лишає регіон
Влада невизнаного Нагірного Карабаху після менш як доби “антитерористичної операції” Азербайджану, прийняла пропозицію щодо припинення вогню. Повідомляється, що було досягнуто домовленості про повне припинення бойових дій і роззброєння, розформування підрозділів військовослужбовців Вірменії та їх виведення з території разом з важкою технікою.
Азербайджан підтвердив домовленість щодо роззброєння Карабаху та зупинку вогню. Також регіон масово покидає цивільне населення, хоча на завтра заплановані переговори місцевих та представників Азербайджану.Умови капітуляції
Однією з ключових вимог, яку прийняли сили Карабаху, є пропозиція повного роззброєння:
вірменські військові будуть виведені “із зони розгортання російського миротворчого контингенту” в Нагірному Карабаху,
озброєні підрозділи (армію Карабаху) невизнаної республіки будуть розформовані, важка техніка виведена,
21 вересня у місті Євлах відбудеться зустріч представників вірменського населення Карабаху та представників влади Азербайджану,
роззброєння вірменських формувань у Карабаху та виведення вірменських військових забезпечуються у координації з російськими миротворцями.
Домовленостей було досягнуто за посередництва російських миротворців. Однак після вступу в силу режиму припинення вогню в Степанакерті було все ще чути гучні вибухи.
Міноборони Азербайджану поширило відео, яке демонструють як вірменські військові залишають свої позиції в Карабаху. Водночас Вірменія підкреслює, що її військовиків і не було у Нагорному Карабасі із серпня 2021 року. Також Вірменія не брала участі в підготовці тексту декларації про припинення вогню.

Continue reading...