Home Ukraine Україна — українською Катар звинуватив Ізраїль в «ескалації поблизу Сектора Гази»

Катар звинуватив Ізраїль в «ескалації поблизу Сектора Гази»

162
0
SHARE

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
Катар висловив глибоку стурбованість розвитком ситуації в Секторі Гази та закликав припинити ескалацію, поклавши на Ізраїль відповідальність за те, що відбувається. В МЗС держави наголосили, що країна довгий час порушувала права палестинського народу.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті МЗС Катару.

«Держава Катар висловлює глибоку стурбованість розвитком ситуації в Секторі Гази та закликає всі сторони припинити ескалацію, заспокоїтися та проявляти максимальну стриманість», – йдеться в заяві.

Відповідальність за ескалацію там покладають «лише на Ізраїль».

«Міністерство закордонних справ покладає відповідальність за нинішню ескалацію лише на Ізраїль через тривалі порушення прав палестинського народу, останнім з яких є неодноразові рейди в благословенну мечеть Аль-Акса, що знаходиться під захистом ізраїльської поліції», – йдеться в заяві на сайті МЗС Катару.

Крім того, в МЗС Катару зазначили, що міжнародне співтовариство має терміново ухвалити заходи, щоб зобов’язати Ізраїль «припинити кричущі порушення міжнародного права та змусити його поважати резолюції міжнародної законності та історичні права палестинського народу, а також не допустити, щоб ці події стали використовувалися як привід для розпалювання нової нерівної війни проти палестинського цивільного населення в Секторі Гази».

Continue reading...