Home Ukraine Україна — українською Трагедія в Броварах: ДБР завершило розслідування, подробиці справи

Трагедія в Броварах: ДБР завершило розслідування, подробиці справи

173
0
SHARE

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили розслідування щодо авіакатастрофи гелікоптера 18 січня у Броварах, коли загинув голова МВС Ден.
Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили розслідування щодо авіакатастрофи гелікоптера 18 січня у Броварах, коли загинув голова МВС Денис Монастирський та керівництво міністерства. Скоро матеріали будуть передані до суду.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ДБР.
“У серпні слідчі повідомили про підозру п’ятьом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які порушили правила безпеки польотів гелікоптера, на борту якого перебувало керівництво Міністерства внутрішніх справ України та супроводжуючі особи”, – йдеться в повідомленні.
Зокрема, як зазначають у відомстві, про підозру повідомлено:
начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України;
в.о. командира спеціального авіаційного загону;
заступнику командира з льотної підготовки;
командиру авіаційної ескадрильї;
начальнику служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з міста Ніжин Чернігівської області.
Деталі слідства
Слідство встановило, що “посадовці допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей”.
“Слідчі ДБР відновили похвилинно день аварії, у тому числі розшифрували “чорні” скриньки. До розслідування залучались закордонні експерти, у тому числі представники французької компанії – виробника гелікоптера”, – додали в ДБР.

Continue reading...