Home Ukraine Україна — українською Нетиповий лютий: синоптик дав прогноз на місяць

Нетиповий лютий: синоптик дав прогноз на місяць

111
0
SHARE

Зазвичай в кінці зими в Україну приходять морози.
За прогнозами синоптиків, перші дні лютого принесуть українцям дощі та потепління. Кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич дав прогноз, яким буде останній місяць зими.
Він нагадав, що лютий на території України характеризується поступовим підвищенням температурного фону, і досить часто у другій половині місяця середньодобові температури стабільно перевищують 0 °С. Однак, часто трапляються вторгнення арктичного морозного повітря, хуртовини, штормові вітри та локальні грози. Загалом місяць нестійкий, з примхливою погодою та різкими коливаннями метеорологічних величин.
Цього року очікується розвиток досить стабільного зонального перенесення повітряних мас із північної частини Атлантичного океану на схід через всю Європу. Циклонічна діяльність у районі Ісландії та Британських островів вкрай активна наприкінці січня, і подібна тенденція має зберегтися впродовж лютого. Оскільки над Гренландією, Шпіцбергеном і північною частиною Скандинавського півострова буде зосереджена морозна арктична повітряна маса, це стане гарною основою для розвитку циклонів.

Continue reading...