Home Ukraine Україна — українською Великі зміни у керівництві ЗСУ: хто працюватиме із Сирським і чи зможуть...

Великі зміни у керівництві ЗСУ: хто працюватиме із Сирським і чи зможуть вони привести Україну до перемоги

115
0
SHARE

Володимир Зеленський перезавантажив керівництво ЗСУ: хто прийшов із Сирським, які очікування від нової команди – читайте у матеріалі ТСН.ua (новини 1+1).
Зеленський очікує від нової команди Сирського успіхів ЗСУ на фронті.
Президент України Володимир Зеленський повністю перезавантажив військове керівництво Збройних сил України. Звільнивши 8 лютого 2024 року із посади головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та призначивши новим головкомом Олександра Сирського, відбулися також великі кадрові зміни у командуванні Сил оборони.
Хто увійшов до команди Сирського, що про них відомо і чи зможуть вони покращити ситуацію українських військ на полі бою – читайте у матеріалі ТСН.ua.Призначення Сирського головнокомандувачем ЗСУ 
У 8 лютого, Зеленський призначив головкомом ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського, який до того був командувачем ОСУВ “Хортиця”. За словами президента, Сирський має успішний досвід захисту – провів Київську оборонну операцію, а також успішний досвід наступу – провів Харківську визвольну операцію.
▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Чим заважав Залужний і що може зробити Сирський? | Олександр Мусієнко
Додамо, що від початку російської агресії 2014 року на Донбасі Сирський був начальником штабу АТО. Зокрема, був одним із головних командирів сил АТО під час боїв за Дебальцеве взимку 2015 року. За це його нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІI ступеня, а згодом присвоїли звання генерал-лейтенанта. 2016 року він очолював Об’єднаний оперативний штаб ЗСУ, а наступного року став командиром АТО, а 2019 року – командувачем Сухопутних військ.
В перші дні повномасштабного вторгнення окупаційних військ Сирський командував обороною Києва. Він також був одним із командувачів контрнаступу ЗСУ на Харківщині, внаслідок якого майже вся територія області блискавично була звільнена від ворога. Восени 2022 року – навесні 2023-го генерал-полковник керував обороною Соледара й Бахмута.
▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Чому звільнили Залужного і що відомо про нового головнокомандувача ЗСУ СирськогоНовий керівник Генштабу Анатолій Баргилевич
У суботу, 10 лютого, президент Володимир Зеленський призначив новим начальником Генерального штабу Збройних Сил України Анатолія Баргилевича, який до цього обіймав посаду командувача Сил територіальної оборони. На цій посаді він замінив генерал-лейтенанта Сергія Шаптала.
Про призначення Баргилевича Зеленський повідомив у вечірньому зверненні напередодні.

Continue reading...